Tapahtumia ja toimintaa 

Tulevia tapahtumiaViron Voitonpäivä

23.6.2022

Viron Voitonpäivänä 23.6.2022 kunniakäynti Kalevankankaalla Viron puolesta kaatuneiden muistomerkillä. Muistokivellä voi käydä myös pitkin päivää omaan tahtiin. Suosituksena luonnonkukat ja sini-musta-valkoiset teemat vaatetuksessa. 

Kesämatka Saarenmaalle ja Abrukan saarelle

22.6.-25.6.2022

Hoppet on vanhin ennen sotia rakennetuista kuunareista, joka on Virossa edelleen merikelpoinen. Se oli pitkään myös Suomen lipun alla. Kuva: Schooner Hoppet/ Puhka Eestis
Hoppet on vanhin ennen sotia rakennetuista kuunareista, joka on Virossa edelleen merikelpoinen. Se oli pitkään myös Suomen lipun alla. Kuva: Schooner Hoppet/ Puhka Eestis

Kesämatka suuntautuu Saarenmaalle ja sen edustalla sijaitsevalle Abrukan saarelle.  Abrukalle mennään kuunari Hoppetilla, koetaan virolaista juhannuksen viettoa ja nähdään Viron puolustusvoimien Voiton päivän paraati Kuressaaressa ja käydään Vapaussodan muistomerkillä.  Vastuulliset matkanjärjestäjät Jaanika Kullerkupp ja Bussi-Manninen


Viron itsenäisyyden palauttamisen juhlapäivä 

20.8.2022

Ohjelmassa kunniakäynti Kalevankankaan muistokivellä klo 12.
Tarton puistoon siirtyminen klo 13.
Laikun lavalla kansanjuhla illemmalla. 

Syysmatka Tarttoon juhlimaan ystävyyskaupunkeja

9.-11.9.2022

Tampere ja Tartto viettävät juhlavuotta. Yhdistys tekee juhlamatkan Tarttoon osallistuakseen Tartossa viettävään Suomi-päivään, joka on lauantaina 10.9.2022. 

Lisätietoa mahdollisista vapaista paikoista puheenjohtaja Liisa Löyttyniemeltä. Vastuulliset matkanjärjestäjät Jaanika Kullerkupp ja Bussi-Manninen.


Lokakuu on Viro-kuu

Tuttuun tapaan Tampereella lokakuu on Viro-kuu. Luvassa on jälleen monipuolista ohjelmaa. 

Acustic Four esiintyi vuonna 2018 Viro-viikkojen tapahtumissa.
Acustic Four esiintyi vuonna 2018 Viro-viikkojen tapahtumissa.

Kaupunkiyhteistyön 30-vuotisjuhlavuosi

2.-4.12.2022

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Tampereen ja Tarton ystävyyskaupunkisopimuksen solmimisesta. Juhlaa vietetään joulukuun alussa.  Sopimus allekirjoitettiin 22.12.1992. Allekirjoittajana oli mm. nykyinen puheenjohtaja Liisa Löyttyniemi. 

Tartossa pidetään vastaavasti Suomi-juhlaa syyskuussa. Lauantaina 10.9. on mm. lavatanssit keskellä kaupunkia. 

Kuva Tampere-Tartto-Seuran 15-vuotishistoriikista


Joulumatka Tarttoon

16.-18.12.2022

Jouluinen Tartto on nähtävä ainakin kerran!

Lisätietoa matkoista puheenjohtaja Liisa Löyttyniemeltä. Vastuulliset matkanjärjestäjät Jaanika Kullerkupp ja Bussi-Manninen

Menneitä tapahtumia

Ukrainan tukikonsertti Tampereella

21.4.2022 klo 18 Tuulensuun Palatsissa, Hämeenkatu 30

Ukrainan tukikonsertissa esiintyy ukrainalaisvirolainen yhtye Svjata Vatra, lisäksi SPR:n kansainvälisen avun johtaja Tiina Saarikoski kertoo, mitä apua ja miten SPR toimittaa ukrainalaisille. Kuullaan myös Eino Leinon runo Terve, Ukraina! suomeksi ja viroksi.

Liput maksavat 25 euroa, tuotto luovutetaan SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainan avustamiseen. 

Svjata Vatra on kuulunut yli 15 vuoden ajan Viron suosituimpiin ja arvostetuimpiin maailmanmusiikin kokoonpanoihin. Yhtyeen keulahahmo ja vokalisti on ukrainalaissyntyinen Ruslan Trochynskyi. Svjata Vatran musiikki on tanssittavaa ja mukaansa tempaavaa slaavilaisbaltialaista etnoa, jota yhtye kutsuu tulifolkiksi. Svjata Vatra on ehdottomasti livebändi, jota on vaikea luokitella yksittäisen musiikkisuuntauksen tai genren alle. 

Järjestäjinä Tampereen kaupunki, Tampere-Tartto-Seura, Tampereen Eesti Klubi, Pirkanmaan Tuglas-seura, Viljandin ystävät ja Suomen Viro-yhdistysten liitto.

Ennakkomyynti SVYL:n verkkopuodissa .

Viron itsenäisyyspäivä

24.2.2022 klo 17

Perinteinen seppelenlasku Kalevankankaan hautausmaalla suomalaisten Viron vapaussodassa kaatuneiden muistokivellä. 

Vetoomus Tartonpuiston puolesta

6.9.2021

Tampereen kaupunki suunnittelee uudisrakennusta Hakametsään nykyisen Tartonpuiston alueelle. Tampere-Tartto-Seuran hallitus jätti kaupungille vetoomuksen puiston säilyttämisen puolesta. 
Lue vetoomus kokonaisuudessaan täältä. 

Tarton rauha 101 vuotta 

14.10.2021

Tarton rauhan 100-vuotisjuhlia varten valmistui Tarton kaupuginmuseon ja Suomen Tallinnan-suurlähetystön yhteistyönä näyttely, joka kertoo tiestä rauhansopimukseen.  Suomenkielinen versio saatiin 101-vuotispäiväksi näytteille Laikkuun. 

30 vuotta itsenäisyyden palauttamisesta Viroon  

20.8.2021

Kokoonnuimme Tampereen Tartonpuistoon ja Kalevankankaalle juhlistamaan 30 vuoden merkkipaalua Viron uudelleenitsenäistymisestä. Samalla kuulimme kaupungin kaavoitushankkeista puiston alueelle. 

20.8.2021

Muistokivi kuntoon

Viron vapaussodan kaatuneiden muistokivi Kalevankankaalla sai uuden pinnan, ja painunut kivi nostettiin ylemmäs. Uudistetulle kivelle laskettiin kukat  ensi kertaa Viron itsenäisyyden palauttamisen 30-vuotispäivänä.