Kaikki tiet vievät Tarttoon 

Kulttuuritapahtumat 

Mitä Tartossa tapahtuu juuri nyt? Avaa kulttuuri-ikkuna eli tapahtumakalenteri ja kurkista. 

Kansallismuseo ERM

Museokaupunki Tarton ykköskohde on kansallismuseo ERM, joka palvelee hyvin suomeksikin, ja jonka uralilaisten kansojen näyttely voisi yhtä hyvin olla osa suomalaista museota.  

Tarton kaupungin Infokeskus 

Tarton kaupungin Infokeskus sijaitsee Kulttuuritalo Laikussa  Tampere-Tartto-seuran toimitiloissa ( 3.kerros). Tervetuloa piipahtamaan paikan päälle. Meiltä saat tietoa tästä ihastuttavasta kaupungista,  kuulet sen mielenkiintoisista kohteista sekä ajankohtaisista tapahtumista.   

 Tarton tietopaketti

Kaupungin sivuilta 

Tartto 2024

 kulttuuripääkaupunkivuosi ajankohtaista   

Suomalainen Tartto

Tartolla on lukuisia siteitä Suomeen, joista osa näkyy ihan paljaalla silmällä - kuten Eliel Saarisen suunnittelema Paavalinkirkko tai Tarton rauhansopimuksen allekirjoituspaikkana toiminut Viron Ylioppilasseuran (EÜS) talo. Tartto on ollut leimallisesti sivistyskaupunki, siksi yhteyksiä Suomeen on pidetty tiiviisti. Presidentti Kekkonen piti Tarton yliopistossa vuonna 1964 puheen, joka on saanut myöhemmin lähes legendaarisen maineen. Suomen Viron-instituutilla on koko toimintansa ajan ollut oma toimipiste Tartossa.  Tartossa toimii myös Suomen kunniakonsulaatti. Tutustumalla suomalaiseen Tarttoon suomalainen oppii lisää myös omasta itsestään. 
Kävelykierros suomalaiseen Tarttoon on yksi tapa tutustua yhteiseen historiaan! 

Lue lisää täältä.