Kaikki tiet vievät Tarttoon 

Minne mennä Tartossa

Tältä sivulta löydät linkkejä Tarton tapahtumiin, kulttuuritarjontaan ja ajankohtaisiin asioihin, jotka tamperelaisen on hyvä tietää. Tampere-Tartto-seura toimii Tarton kaupungin infokeskuksena Tampereella. Voit tulla hakemaan tietoa paikan päältä Laikun kulttuuritalosta tai poimia vihjeitä linkeistä. 

 Tarton tietopaketti

Kaupungin sivuilta löytyy kaikkea  mahdollista tietoa koronaohjeista liikennetiedotukseen. Kielenä pääosin viro, mutta myös suomi ja englanti.  

Matkalle Tarttoon 

Visit Tartu kertoo ajankohtaiset tärpit suomenkielisillä sivuillaan. 

Tartto 2024

Kuinka jäädään eloon! Se on kulttuuripääkaupunkivuoden iso teema.  

Kulttuuritapahtumat 

Mitä Tartossa tapahtuu juuri nyt? Avaa kulttuuri-ikkuna eli tapahtumakalenteri ja kurkista. 

Kansallismuseo ERM

Museokaupunki Tarton ykköskohde on kansallismuseo ERM, joka palvelee hyvin suomeksikin, ja jonka uralilaisten kansojen näyttely voisi yhtä hyvin olla osa suomalaista museota.  

Suomalainen Tartto

Tartolla on lukuisia siteitä Suomeen, joista osa näkyy ihan paljaalla silmällä - kuten Eliel Saarisen suunnittelema Paavalinkirkko tai Tarton rauhansopimuksen allekirjoituspaikkana toiminut Viron Ylioppilasseuran (EÜS) talo. Tartto on ollut leimallisesti sivistyskaupunki, siksi yhteyksiä Suomeen on pidetty tiiviisti. Presidentti Kekkonen piti Tarton yliopistossa vuonna 1964 puheen, joka on saanut myöhemmin lähes legendaarisen maineen. Suomen Viron-instituutilla on koko toimintansa ajan ollut oma toimipiste Tartossa.  Tartossa toimii myös Suomen kunniakonsulaatti. Tutustumalla suomalaiseen Tarttoon suomalainen oppii lisää myös omasta itsestään. 
Kävelykierros suomalaiseen Tarttoon on yksi tapa tutustua yhteiseen historiaan! 

Lue lisää täältä.