Suomalainen Tartto

Tarton rauha - Missä ja miten Suomi solmi rauhansopimuksen Neuvosto-Venäjän kanssa.

Paavalin kirkko - Eliel Saarisen suunnittelema Viron ainoa jugendtyylinen kirkko, jonka alttaritaulun on tehnyt Kuutti Lavonen. Kirkon peruskorjaus valmistui 2015. 

Tarton yliopisto - suomalaisia professoreja on ollut rakentamassa omakielistä yliopistoa, ja nyt siellä opiskelee myös suuri joukko suomalaisia opiskelijoita.

Tampere maja - Tampereen ja Suomen kulttuuri- ja majoituspiste keskellä kaupunkia. 

Villa Tammekan - Alvar Aallon suunnittelema omakotitalo, joka toimii yhteyspisteenä Turun yliopistoon. 

Tarton suomalainen koulu - yksi kuudesta suomalaisesta peruskoulusta ulkomailla. 

Urho Kaleva Kekkonen - kaikkien aikojen estofiili, joka piti legendaariseksi tulleen puheen 1964 Tarton yliopistossa ja karisti KGB-miehet kannoiltaan Käärikun hiihtoladulla. 

Suomen Viron-instituutti - Viro on ainoa maa, jossa Suomella on kulttuuri-instituutti kahdessa kaupungissa.  Tarton toimipisteessä sijaitsee instituutin suomalainen kirjasto. 

Suomen kunniakonsulaatti - Suomella on ollut koko uudelleenitsenäistymisen ajan pieniä taukoja lukuun ottamatta edustuston toimipiste tai kunniakonsulaatti. Vuodesta 2015 lähtien kunniakonsulina on toiminut Verni Loodmaa. 

Viron Inkerinsuomalaisten Liitto - Virossa on paljon inkerinsuomalaisia, joista vanhimmat enää puhuvat suomea. Liiton pääpaikka on Tartossa. 

Lydia Koidula ja Suomen-silta - "Emajoen satakielen" Lydia Koidulan runon kautta on levinnyt käsite Suomen-silta, joka tarkoittaa kansojen yhteyttä ja ykseyttä. Suomen sillan katkelma oli myös Viron 100 kruunun setelin kääntöpuolella. Lydia Koidulaa ja hänen isäänsä Johann Voldemar Jannsenia,  voi käydä tervehtimässä Emajoen varrella Kaarisillan luona muistokentällä

Kävelykierros suomalaiseen Tarttoon! Suomalaisia on ollut Tartossa jopa vuosisatojen ajan. Tee jaloittelukierros suomalaisten jalanjäljissä. Linkin takana Google-kartassa on reitti valmiina.